Εξάρχεια: Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικίες - Συλλήψεις και προσαγωγές (φωτό - vid)

Εφόδους σε δύο πολυκατοικίες στα Εξάρχεια πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της νεοσύστατης Δράσης. Τα ΜΑΤ αποχωρούν από τα Εξάρχεια και μεταβαίνουν στο Πολυτεχνείο.

Ειδικότερα, επτά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε πολυκατοικία στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 3. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονταν σε δώμα της ταράτσας του κτιρίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σε άλλη επιχείρηση, σε πολυκατοικία στη οδό Στουρνάρη 4, οι αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο. Έγιναν δύο προσαγωγές.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από drone σε μια από τις επιχειρήσεις.

 


Τα υπό κατάληψη κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι ταράτσες που μπορούν να αποτελέσουν σημεία επίθεσης αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, προβλημάτιζαν την αστυνομία λίγες ώρες πριν από την κορύφωση των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Τους φόβους αυτούς της ηγεσίας της ΕΛΑΣ για συλλογή «πολεμοφοδίων» από τους αντιεξουσιαστές ενίσχυσε και η φωτογραφία που παρουσίασε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην οποία διακρίνονται τρία σακιά με πέτρες, μάρμαρα και τούβλα σε πολυκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους. 

 

Πηγή: skai.gr