Κλείσιμο

Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ο Ηλίας Μόσιαλος

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αναγορεύθηκε ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London, Ηλίας Μόσιαλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στην τελετή παρέστη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μίνα Γκάγκα καθώς και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η προσφώνηση πραγματοποιήθηκε από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο.

Η ομιλία του τιμωμένου καθηγητή Ηλία Μόσιαλου είχε τίτλο: «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία». Ο κ. Μόσιαλος στην ομιλία του ανέφερε πως «η πανδημία ανέδειξε τα όρια και τις ανεπάρκειες του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του συστήματος υγείας». Κατόπιν ο κ. Μόσιαλος ανέπτυξε τις παρεμβάσεις, που πρέπει να στηριχθεί η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Καταλήγοντας τόνισε, «πως το νοσοκομειακό σύστημα της Αθήνας δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και πως στο σημείο αυτό υπάρχουν δύο επιλογές: να συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από χιλιάδες δικαιολογίες ή να κάνουμε τώρα τολμ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ