Της Ιωάννας Μάνδρου

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με τον αδελφό και τη μητέρα του θύματος να αντιδρούν έντονα όταν άκουσαν να μιλά η 35χρονη κατηγορούμενη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος κ. Απόστολος Λύτρας ρώτησε την Ιωάννα εάν η κατηγορούμενη της ζήτησε έστω και σήμερα συγγνώμη και εκείνη απάντησε «Δεν έχει πει τίποτα. Μόνο με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα, ψυχρή και απαθής».

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε να λέει «κύριε πρόεδρε» η 35χρονη προκαλώντας την οργή της οικογένειας της Ιωάννας.

«Τολμάς να μιλάς; Φίδι,  σκάσε», είπε ο αδερφός της Ιωάννας. Ο αδερφός και η μητέρα του θύματος, έκαναν μάλιστα κίνηση να προσεγγίσουν την κατηγορούμενοι αλλά παρενέβησαν οι αστυνομικοί. «Σκύλα», «απόβρασμα της κοινωνίας μας διέλυσες», είπε η μητέρα της.

Το περιστατικό έληξε γρήγορα, καθώς συνοδεία αστυνομικών ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει. Η μητέρα της παρέμεινε στη θέση της σιωπηλή.

Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής 

Κατά την εξέταση από την πολιτική αγωγή, ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας ανέφερε (για την κατηγορούμενη) πως την έβλεπαν να διασκεδάζει, να συναναστρέφεται με τον κόσμο και να είναι χαρούμενη σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ρώτησε την Ιωάννα αν γνωρίζει δύο άτομα, που εκείνη λέει ότι δεν τα γνωρίζει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι προς τα δύο συγκεκριμένα άτομα υπάρχουν κλήσεις της κατηγορουμένης. Ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν γιατί ο άντρας μέσω δικηγόρου του, κάπου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να την παρακολουθεί και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη, χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνεργείας, ανέφερε και πρόσθεσε:

«Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει».

Ο κ. Λύτρας απηύθυνε ερωτήσεις προς την Ιωάννα

Η κατηγορούμενη ήθελε να σας βλάψει;

Απάντηση: Από τη μεγάλη ποσότητα και τη μεγάλη περιεκτικότητα του υγρού, λόγω του ότι το μετέφερε και το μετάγγισε σε διαφορετικό δοχείο για να φύγει όλο με μια κίνηση. Στο ότι στόχευσε στο πρόσωπο μου και με εγκλώβισε στο σημείο της επίθεσης αλλά και η συμπεριφορά της μετά, δείχνουν ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά έχει αποθρασυνθεί και σχεδιάζει να ρισκάρει να έρθει στο νοσοκομείο… Όλα αυτά δείχνουν ότι η πρόθεση της ήταν να με σκοτώσει .

Σας ζήτησε μέσω κάποιου προσώπου συγνώμη;

Απάντηση: Δεν έχει επικοινωνήσει κανένας από την οικογένειά της και δεν έχει ειπωθεί τίποτα ούτε προς εμένα ούτε προς την οικογένειά μου.

Μάθατε ότι ήταν μεταμφιεσμένη;

Απάντηση: Φορούσε περούκα και διπλά γάντια για να μην πάθει ζημιά από το υγρό που κουβαλούσε. Όλα αυτά έχουν βρεθεί στο σπίτι της.

Οι γιατροί σας έχουν πει ότι η εμφάνιση σας θα μπορέσει να αποκατασταθεί;

Απάντηση: Η τοποθέτηση των γιατρών είναι ότι έγινε δεν μπορεί να ξεγίνει. Η βλάβη είναι μόνιμη. Η αναπηρία είναι μόνιμη θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Δεν υπάρχει τρόπος να επανέλθει η φυσιογνωμία μου όπως τη ήξερα. Ούτε το δέρμα μου να είναι ξανά όπως πριν…

Κλείνοντας την κατάθεση της η Ιωάννα ζήτησε να τοποθετηθεί

«Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δε γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή τη επίθεση εναντίον μου. Είμαι βέβαιη ότι αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, αν είχε γίνει η επίθεση εκεί που είμαι μόνη μου και βράδυ που συνήθως γυρίζω στο σπίτι, εγώ σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Θα επιτύχει το σκοπό της».

Αμέσως μετά, ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση με τον αδελφό της Ιωάννας να εκνευρίζεται.

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το Θύμα…

Αδελφός θύματος: Μη ξανά κοιτάξεις από εδώ!

Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις