Κλείσιμο

Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: «Ήθελα να τους τιμωρήσω» -Τι είπε ο 37χρονος στους αστυνομικούς

«Ότι έκανα το έκανα από αγανάκτηση. Και άλλοι ιερείς έχουν κάνει και χειρότερα και τους κρατάνε εμένα γιατί» φέρεται να είπε ο εγκαλούμενος προς καθαίρεση κληρικός που επιτέθηκε χθες με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες και έναν φύλακα της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι κατα την διάρκεια συνοδικού δικαστηρίου.

Ήθελε όπως ανέφερε να τους τιμωρήσει για την απόφαση εις βάρος του. Θεωρούσε άδικη την πρώτη απόφαση καθαίρεσης του και στημένη την δεύτερη. 

Ο 37χρονος ιερέας κατά την διάρκεια παραμονής του στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ έλεγε κάποιες ακατάληπτες φράσεις χωρίς ειρμό και έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο όπου εκεί κρίθηκε αναγκαίος ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση. Δεν θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Θα διαβιβαστεί η δικογραφία και δεν θα απολογηθεί.  

Τα θύματα μέσα από τις καταθέσεις τους περιγράφουν πως την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης έβγαλε από την τσάντα του 2 μπουκάλια των 750ml και τους ράντισε από απόσταση περίπου 9-10 μέτρα. Το θειικό οξύ-βιτριόλι το είχε αγοράσει όπως διαπιστώθηκε από το διαδίκτυο. 

Οι αστυνομικοί πήραν τον ρουχισμό, τα άμφια των Μητροπολιτών και του Αρχιμανδρίτη όπως και του αστυνομικού και τα μπουκάλια με το καυστικό υγρό – το ένα από αυτά ήταν σπασμένο – προκειμένου να αναλυθεί και διαπιστωθεί η ανάλυσή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πάρει εξιτήριο οι 6 από τους 7 Μητροπολίτες καθώς του ενός κρίθηκε πιο σοβαρή η κατάσταση του και έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία. 

Οι αστυνομικοί θα προβούν και σε μια πιο διακριτική έρευνα των social media του 37χρονου ιερέα - καθώς φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα ενεργός - και των τελευταίων περιηγήσεων του στο διαδίκτυο όπου φαίνεται να έχει προμηθευτεί το θειικό οξύ. 

Πηγή: skai.gr