Επιστράτευση ιατρών: Ύστατη προσπάθεια του ΙΣΑ για λύση – Κάλεσμα Πατούλη μέσω ΣΚΑΪ

Ύστατη προσπάθεια για να πειστούν γιατροί να συνδράμουν στη μάχη των νοσοκομείων με τον κορωνοϊό θα κάνει σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς έχει ήδη λήξη το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας που έχει προειδοποιήσει για επιστράτευση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», στις 10 το πρωί θα συγκληθούν οι επιστημονικές επιτροπές του ΙΣΑ προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι γιατροί πρέπει να μετακινηθούν από τα νοσοκομεία, καθώς εκεί τώρα διεξάγεται η μεγάλη μάχη.

Ο κ. Πατούλης απηύθυνε κάλεσμα στους γιατρούς να ανταποκριθούν τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια και κριτική αλλά απαιτείται συστράτευση.

Στο ερώτημα γιατί δεν μπορούν να βρεθούν οι απαραίτητοι ιατροί μεταξύ των περίπου 2.000, εξήγησε ότι το κάλεσμα αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες ενώ απαιτείται και εξειδίκευση προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα αμέσως να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των περστατικών.

Από την πλευρά της, η κ. Βαρβάρα Ανεμοδούρα, γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιατρών Πρωτοβάθμιας Υγείας εξήγησε μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ότι οι εν λόγω γιατροί δεν έχουν «πάει διακοπές» αλλά βρίσκονται ήδη στο Σύστημα Υγείας και παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως τόνισε από τα 2.500 – 3.000 κρούσματα που επιβεβαιώνονται καθημερινά, στο νοσοκομείο φτάνουν τα 300 με 400 και οι υπόλοιποι χίλιοι αντιμετωπίζονται στο σπίτι.

«Βεβαίως πολεμάμε. Γιατί εμείς τι πιστεύετε ότι κάνουμε στα Κέντρα Υγείας; 30 και 40 άτομα την ημέρα βλέπουν οι συνάδελφοι».

Εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα βρεθεί λύση σημειώνοντας ότι η οξύτητα «σαφέστατα δεν ευνοεί κανέναν». Πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία έχει προτείνει να υπάρξει μια «δεξαμενή» με γιατρούς άμεσα αξιοποιήσιμους. «Από εκεί και πέρα να είστε σίγουροι ότι το ιατρικό σώμα δεν θα αφήσει τους πολίτες έτσι», τόνισε η κ. Ανεμοδούρα.
 

Πηγή: skai.gr