Κλείσιμο

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Σερρών για την απροειδοποίητη έλευση νέων προσφύγων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφορικά με την απροειδοποίητη έλευση νέων προσφύγων στο Δήμο Σερρών.

Με την επιστολή του αυτή, που εστάλη την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, και την οποία κοινοποιεί και στον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο κ. Χρυσάφης εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την έλλειψη ενημέρωσης πάνω σ’ αυτό το μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Σερρών:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως νέα δημοτική Αρχή των Σερρών πιστεύουμε στις Αρχές της χρηστής διοίκησης και της συνεργασίας των φορέων εξουσίας του Κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης επ’ ωφελεία των πολιτών – δημοτών μας.

Η πεποίθησή μας αυτή απορρέει εξάλλου από τον κοινό όρκο που δώσαμε και τον οποίο εμείς τουλάχιστον θέλουμε να τιμούμε και να τηρούμε.

Είχαμε την αφελή, όπως αποδεικνύεται, προσδοκία, ότι τουλάχιστον η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα εγκατέλειπε τις ατελέσφορές και σε μεγάλο βαθμό ιδεοληπτικές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος σε σχέση με το μείζον εθνικό θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών και θα προχωρούσε σε ειλικρινή συζήτηση με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών για την εξεύρεση λύσεων που δεν θα διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου Σερρών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Με οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση διαπιστώνουμε όμως ότι και η παρούσα κυβέρνηση εξακολουθεί τις αποδοκιμασμένες και καταδικασμένες πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος, του αιφνιδιασμού δηλαδή των τοπικών κοινωνιών, της δημιουργίας τετελεσμένων και της επιβολής “λύσεων” χωρίς καμιά διαβούλευση, ούτε καν ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών Αρχών, σε σχέση με το θέμα της εγκατάστασης των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν την Πατρίδα μας σε “δομές φιλοξενίας” ανά την επικράτεια.

Η πραξικοπηματική απόφαση για την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Σέρρες με τον διπλασιασμό της χωρητικότητάς της και αιφνιδιαστική μεταφορά σ’ αυτήν μεταναστών έλαβαν χώρα χωρίς την παραμικρή διαβούλευση ούτε καν ενημέρωση της δημοτικής Αρχής. Κανείς εκπρόσωπος του Υπουργείου ούτε καν χαμηλόβαθμος δεν μπήκε στον κόπο να μας τηλεφωνήσει έστω και να μας ενημερώσει για την μεταφορά αυτή.

Δεν έδειξε το Ελληνικό Κράτος τον παραμικρό σεβασμό στην τοπική μας Κοινωνία και την Δημοτική της Αρχή η οποία καλείται να βρει λύσεις, που δεν υπάρχουν, σε μείζονα θέματα ποιότητας ζωής και υγιεινής των φιλοξενούμενων μεταναστών, διαθέτοντας πόρους και μέσα, που δεν υπάρχουν και στερώντας τα από τους πολίτες της πόλης μας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Καταγγέλλουμε όλα τα ανωτέρω και δηλώνουμε ότι οι πρακτικές αυτές όχι μόνο μας βρίσκουν αντίθετους αλλά και θα τις αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Καλούμε, τέλος, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, έστω και τώρα σε ειλικρινή διάλογο για την αντιμετώπιση ενός μείζονος σημασίας εθνικού θέματος με σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία των τοπικών κοινωνιών, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Πηγή: skai.gr