Επισκέψεις της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη ενόψει της έναρξης της 85ης ΔΕΘ

 Το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα» και τη Βιομηχανία Τροφίμων «Αφοί Χαΐτογλου» επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της παρουσίας της Οργάνωσης ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στο ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» τον πρόεδρο και τα στελέχη της Οργάνωσης υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Ιδρύματος Βασιλεία Μαύρου και η εθελόντρια και Υπεύθυνη Επικοινωνίας Εύα-Μαρία Σαρηγιαννίδου, οι οποίες μίλησαν αναλυτικά για το έργο του. Στο Ίδρυμα που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας, φιλοξενούνται 28 ανήλικα κορίτσια και απασχολούνται είκοσι άτομα προσωπικό από διάφορες ειδικότητες για την υποστήριξη όλων των αναγκών των κοριτσιών. Στόχος του ορφανοτροφείου είναι η υποστήριξη και η ενδυνάμωση των κοριτσιών καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ίδρυμα καθώς και μετά την ενηλικίωση. Υψηλή προτεραιότητα για το Ίδρυμα, είναι η κάλυψη της δαπάνης για τη χρήση ενός διαμερίσματος ημιαυτόνομης διαβίωσης για τρία ενήλικα κορίτσια, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και την προετοιμασία τους για να κατακτήσουν τη ζωή τους αξιοπρεπώς. «Μακροπρόθεσμα το Ίδρυμα επιδιώκει να παρέχει επιπλέον δυνατότητες και εφόδια για το υπόλοιπο της ενηλικίωσης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μαύρου. 

Στη συνέχεια τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ βρέθηκαν στη Βιομηχανία Τροφίμων «Αφοί Χαΐτογλου», μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Βορείου Ελλάδας, που λειτουργεί από το 1924 δραστηριοποιούμενη στην παραγωγή προϊόντων με βάση το σησάμι όπως ο χαλβάς και το ταχίνι συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους με σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογικά μέσα. Ο ιδιοκτήτης Νίκος Χαΐτογλου και ο Διευθυντής Αναδιοργάνωσης και εσωτερικού ελέγχου Αναστάσιος Ζάννας ανέπτυξαν τη νοοτροπία και τη λειτουργία της εταιρείας από μια οικογενειακή επιχείρηση που βασισμένη στην παράδοση εξελίχθηκε μέσα στα 97 χρόνια λειτουργίας της  περνώντας στην νέα εποχή, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που βασίζεται στη συμμετοχική λήψη αποφάσεων για τη στρατηγική της εταιρείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χαΐτογλου: «Οι 400 υπάλληλοι που απασχολούνται στην επιχείρηση είναι άμεσα συμμέτοχοι στη λήψη αποφάσεων και συμπεριλαμβάνονται σε όλη τη διαδικασία ως το ζωτικότερο κομμάτι της εταιρείας». 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης με το πέρας των επισκέψεων δήλωσε: «Θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε δομές που στηρίζουν στην ουσία τους ανθρώπους, χωρίς να περιμένουμε ιδιαίτερες περιστάσεις. Αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» και ένα «ευχαριστώ» για το κοινωνικό έργο που επιτελεί το ορφανοτροφείο «Μέλισσα». Κάποιες δουλειές ξεπερνούν την παραδοσιακή έννοια της εργασίας. 

Θέλουμε στις επισκέψεις μας σε όλη την Ελλάδα να συναντούμε φορείς που εργάζονται με στόχο να στηρίζουν τους ανθρώπους, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και δίνουν προοπτικές ανάπτυξης ως μέρους ενός συνόλου, προς όφελος όλων. Η βιομηχανία «Αφοί Χαΐτογλου», είναι ένα υπόδειγμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, μιας νέας εταιρικής κουλτούρας που βάζει σε πρώτο πλάνο τους εργαζόμενους».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος Τσατσούλης, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γακόπουλος, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου, ο Υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων & Παραγωγικών Τομέων Ανέστης Φίσκας, η Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Γιασκουλίδη, ο αν. Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Γιάννης Ξιούφης και ο αν. πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαγεωργίου.

Πηγή: skai.gr