Επελέγη νέα εισαγγελέας για την ΕΥΠ

Της Ιωάννας Μάνδρου

Η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου επελέγη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ως εισαγγελέας αρμόδια για θέματα της ΕΥΠ. Οι μετέχοντες στο ανώτατο όργανο της ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης, που έχει αρμοδιότητα για τις τοποθετήσεις των δικαστών και των εισαγγελέων, ψήφισαν υπέρ της επιλογής της οριακά με έξι ψήφους υπέρ και πέντε κατά.

Η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός πάντως θα αναλάβει καθήκοντα στην ΕΥΠ μετά το τέλος της δίκης για το Noor1 καθώς μετέχει στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η 56χρόνη κυρία Βλάχου εισήλθε στο εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993. Προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2011 και στην συνέχεια προήχθη σε εισαγγελέα Εφετών.

Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν εισαγγελέας έδρας του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας που διεξήχθη η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Όμως, ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της προκάλεσε την τρίτη ημέρα της δίκης, τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου.

Το 2014 η κυρία Βλάχου μετατέθηκε από την  Κρήτη στο Εφετείο Πειραιά και τον Σεπτέμβριο του 2018  κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που δικάζεται η υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου "Noor 1" σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: skai.gr