Επανεξετάζονται οι άδειες για τα κολέγια

Στην επανεξέταση όλων των αδειών που δόθηκαν προεκλογικά σε κολέγια θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον έλεγχο των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των κολεγίων.

"Οι άδειες λειτουργίας στα λεγόμενα κολέγια, δόθηκαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές χωρίς κανένα έλεγχο των φακέλων. Ως εκ τούτου προχωράμε αμέσως σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνω την προτεραιότητά μας για μία συνολική πολιτική που αφορά και στην Ευρώπη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για κριτήρια, για διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν τα κολέγια", δήλωσε η υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Euro Universities, Μανώλης Αμαργανάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ότι οι άδειες θα έπρεπε να είχαν δοθεί από τις 31 Αυγούστου.

Συμπλήρωσε πως δεν ευθύνονται οι ιδιοκτήτες τους που δόθηκαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή της στη γενική γραμματεία Έρευνας - Τεχνολογίας η υπουργός διαβεβαίωσε ότι αρχίζει άμεσα το πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Επίσης, είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί εγκύκλιος στην οποία θα αναφέρεται ότι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια

Η κα. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι "η πρόσθετη διδακτική στήριξη είναι μία εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα και δε θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός".

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών, Στάθης Κατσούλας, πρότεινε οι προσλήψεις να γίνονται από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών ώστε να είναι αξιοκρατικές.

Αναφερόμενη στο θέμα της Έρευνας και της Τεχνολογίας η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «η Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας αρμοδιότητας πλέον του Υπουργείου Παιδείας, δίνει ένα σαφές μήνυμα ότι η κεντρική ιδέα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου και της επένδυσης στους πολίτες στη χώρα μας, είναι η παιδεία για όλους, η γνώση παντού, η έρευνα και η τεχνολογία παντού".

Όσο για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ορισμένων Ερευνητικών Κέντρων η υπουργός τόνισε ότι "το θέμα της συγχώνευσης, δε θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση. Σταμάτησαν όλες οι διαδικασίες".
Πηγή: skai.gr