Επαναλειτούργησε το 102ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, που είχαν βανδαλίσει άγνωστοι

Αποκαταστάθηκαν οι εκτεταμένες ζημιές που είχαν προκαλέσει άγνωστοι, την περασμένη Τρίτη, στο 102ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας. Το σχολείο, το οποίο επαναλειτούργησε , επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συνομίλησε με μικρούς μαθητές μέσα στις τάξεις, ενώ είχε εκτενή συζήτηση με τη διευθύντρια του Σχολείου καθώς και με εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι παρότι «μέσα σε σύντομο διάστημα οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, το σχολείο άνοιξε κανονικά τις πόρτες του, οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις, το αποτύπωμα του βανδαλισμού μένει ισχυρό». «Τα σχολεία είναι ”κοινωνική περιουσία” και όλοι οφείλουμε να τα προστατέψουμε. Πρέπει να ”εκπαιδευτούμε” όλοι από την αρχή στον σεβασμό του δημοσίου χώρου και των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών. Ως δημοτική αρχή θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες φύλαξης και διαφύλαξης του δημόσιου χώρου. Χρειαζόμαστε, όμως, τη συνδρομή όλων», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, επισκευάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι σιδερένιες πόρτες τάξεων, αντικαταστάθηκαν σπασμένα τζάμια παραθύρων, βάφτηκαν από την αρχή πόρτες, κάσες , τοίχοι κ.ά. Επίσης στο σχολείο παραδόθηκαν έξι καινούργιοι υπολογιστές και έξι προτζέκτορες με υφασμάτινες οθόνες προβολής, ένα μεγάλο φωτοτυπικό, δύο ψυγεία, πυροσβεστήρες κ.ά.

Πηγή: skai.gr