Κλείσιμο

Επ` αόριστον ο αποκλεισμός στη χωματερή Ανω Λιοσίων

Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν οι εργαζόμενοι στη χωματερή Ανω Λιοσίων, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της δημοτικής αρχής να απολύσει 510 απ‹αυτούς.
Το πρωί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για διακοπή λειτουργίας καθώς όπως υποστηρίζουν λειτουργεί χωρίς άδεια και ζητούν παράλληλα την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Ο δήμαρχος Νίκος Παπαδήμας, έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ, για 200 απολύσεις, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη κινητοποίηση των εργαζομένων, τονίζοντας ότι δεν έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας εφ` όρου ζωής. Δεσμεύτηκε ωστόσο ότι θα τους καταβάλλει το δώρο των Χριστουγέννων, δύο μισθούς αποζημίωση και για δύο μήνες δε θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους, παρέμειναν κλειστά μέχρι τις 15.00 τα καταστήματα της περιοχής.

Ενημέρωση για τη χωματερή ζητά η Κομισιόν

Εντωμεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Μιχάλη Παπαγιαννάκη, για τη χωματερή, η Κομισιόν απάντησε ότι αναγνωρίζει πρόβληματα στη λειτουργία της και ότι έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγιαννάκης είχε ενημερώσει την Κομισιόν για την ανησυχία των κατοίκων καθώς στη χωματερή τοποθετούνται ανεξέλεγκτα τα απόβλητα της Ψυτάλλειας και του βιολογικού καθαρισμού της Μεταμόρφωσης.
Πηγή: skai.gr