Εντός της εβδομάδας η απόφαση για αναπλήρωση

Είκοσι επτά ημέρες διδασκαλίας έχουν χαθεί από την πολυήμερη απεργία των εκπαιδευτικών και το υπουργείο Παιδείας αναμένεται εντός της εβδομάδας ν` ανακοινώσει τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.
Όπως εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Καλός, υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών το οποίο δεν πρέπει να χαλάσει, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το υπουργείο δε σκοπεύει να κάνει καμία υποχώρηση. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μία αξιοπρεπή απόφαση αναπλήρωσης κατόπιν συμφωνίας, χωρίς πασαλείμματα, ή μπαλώματα και με βάση τα ισχύοντα» τόνισε ο κ. Καλός, προσθέτοντας πως το υπουργείο έχει εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς.
Ο υφυπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ωραρίου, ή διδασκαλίας τα Σάββατα, συμφώνησε στο να κοπούν κάποιες επισκέψεις, ενώ παρέπεμψε προς συζήτηση το να περικοπούν οι διακοπές του Πάσχα και να παραταθεί το σχολικό έτος κατά 5-6 ημέρες.
Τέλος, ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι έχει λυθεί το ζήτημα μελλοντικών κινητοποιήσεων, ο υφυπουργός Παιδείας έστειλε μήνυμα στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι το υπουργείο σέβεται μεν το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ο,τιδήποτε χαθεί από δω και πέρα, δεν μπορεί να αναπληρωθεί.
Πηγή: skai.gr