Εντολή Βρούτση για παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας στη Μανωλάδα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για Μανωλάδα ΕΔΩ 

Κατεπείγουσα εντολή στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ να στείλει στην περιοχή κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στη Μανωλάδα Ηλείας έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σε δήλωση του, ο κ. Βρούτσης καταδίκασε τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, τη βία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση.

Την επίθεση και τον τραυματισμό αλλοδαπών καλλιεργητών στη Μανωλάδα  καταδίκασε απερίφραστα η κυβέρνηση. Σχολιάζοντας τα γεγονότα στη Μανωλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου. Έκανε λόγο για «απάνθρωπη επίθεση ενόπλων και πρωτοφανή και επονείδιστη ενέργεια».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για το θέμα ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Απίστευτη υποκρισία της κοινωνίας από τη μια να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για να φύγουν οι μετανάστες, και από την άλλη να έχουν δουλοπάροικους τους μετανάστες στα χωράφια τους» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ. 

"H εγκληματική ενέργεια στη Μανωλάδα Ηλείας αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και αποδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της εργασιακής εκμετάλλευσης αλλά και της έλλειψης ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες" αναφέρει η ΓΣΕΕ για το περιστατικό της Μανωλάδας.



Πηγή: Γιάννης Καντέλης, Newsdesk ΣΚΑΪ