Ενθουσιασμένοι οι Βούλγαροι από την διοργάνωση των Αγώνων

«Οι Έλληνες κάνανε μεγάλη δουλειά. Όλα είναι τέλεια», είπε ο Βούλγαρος αθλητής στην ιστιοπλοΐα κλάσεως «Μιστράλ» Βεσελίν Νάνεφ λίγο πριν ξεκινήσει το σημερινό αγώνα του στο Ολυμπιακό κέντρο ιστιοπλοΐας του Αγίου Κοσμά.
Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Σιμεόν Σαξκομπουργκότσκι απαντώντας σε ερώτηση για την ασφάλεια κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στους Βούλγαρους αθλητές στο Ολυμπιακό χωριό είπε ότι όλα είναι εντάξει στον τομέα της ασφάλειας. «Μπορούμε να διδαχτούμε από τους Έλληνες για όλα αυτά τα θετικά της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας. Να τους πούμε «Μπράβο σας!». Κάθε χρόνο έρχομαι τουλάχιστον μια φορά στην Αθήνα και τώρα δεν μπορώ να γνωρίσω την πόλη. Είναι πολύ ωραιότερη και αλλαγμένη», προσθέτει ο κ. Σαξκομπουργκότσκι, σύμφωνα με τον οποίο η Βουλγαρία πρέπει να μελετήσει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
«Οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι μεγάλο πλεονέκτημα και προβολή για κάθε πόλη», καταλήγει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.
Αύξηση των ξένων τουριστών 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι παρατηρήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στο συνοριακό σταθμό ελέγχου «Κούλατα» (απέναντι από τον ελληνικό Προμαχώνα) από όπου μπήκαν στην Ελλάδα 14.000 ξένοι τουρίστες. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ο διοικητής της Συνοριακής Αστυνομίας Βαλέρι Γκριγκόροφ.
Ο σημερινός Τύπος αφιερώνει επίσης μεγάλα ρεπορτάζ στην τελετή έναρξης των Αγώνων με την οποία «Η Ελλάδα φώτισε όλο τον πλανήτη», όπως γράφει σε χαρακτηριστικό τίτλο η αθλητική ημερήσια «7 μέρες σπορ».
Πηγή: skai.gr