Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας

Εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις διανομής, παρασκευής και πώλησης τροφίμων με στόχο την προστασία των καταναλωτών, ζητά από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας με επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Την ενίσχυση της επιτήρησης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ζητά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ο ΕΦΕΤ, με στόχο να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας των καταναλωτών. Ο περιφερειάρχης, στη επιστολή του προς τα κλιμάκια ελέγχου, τα καλεί να εστιάσουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη διακίνηση τροφίμων λόγω της συγκυρίας (επιχειρήσεις μαζικής εστίασης με διανομή «take away», «delivery», επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων κ.λ.π.) και να αφορούν στην ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, τόσο κατά τη διάθεσή στους καταναλωτές, όσο και στα προηγούμενα στάδιά τους.

Επίσης ο κ. Πατούλης, αφού κάνει αναφορά στην προσαρμογή της λειτουργίας των Υπηρεσιών που επέβαλε η παρούσα κατάσταση, με τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σημειώνει ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Όπως έχουμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, θα κρατήσουμε με κάθε τρόπο ανοικτές κρίσιμες υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», που σχετίζονται με την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις, τη δημόσια υγεία, τους υγειονομικούς ελέγχους, τους ελέγχους για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτικού κοινού από φαινόμενα αισχροκέρδειας», επισημαίνει.

Κλείνοντας την επιστολή, ο κ. Πατούλης καλεί τις υπηρεσίες, με την ολοκλήρωση των ελέγχων, να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους (αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία επιχείρησης/δραστηριότητας, διαπιστωθείσες παραβάσεις, επιβληθείσες διοικητικές ποινές), συγκεντρωτικά ανά γενική διεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ