Ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (φωτό)

Μικροεπεισόδια και ένταση σημειώνονται αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι με πρωταγωνιστές μαθητές και εκπαιδευτικούς που έφτασαν εκεί με πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των σχολείων και τα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το κτίριο του υπουργείου εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. 

Ο μαζικός έλεγχος στα σχολεία απέτρεψε τη μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού δήλωσε στο μεταξύ από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη με θέμα την τηλεκπαίδευση στα σχολεία.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο μαζικότερος έλεγχος στα σχολεία, με τρεις αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές. «Εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ανοίξουν τα σχολεία, αυτά τα 31.000 εν δυνάμει κρούσματα θα «κυκλοφορούσαν ανέμελα, χωρίς να έχουν ιδέα ότι είναι εν δυνάμει φορείς». Θα είχαν δει τουλάχιστον 10 άτομα το καθένα, και έτσι θα είχαμε 310.000 εν δυνάμει κρούσματα, όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με την οποία, μόλις δύο σχολικά τμήματα, σε σύνολο άνω των 80.000, είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: skai.gr