Κλείσιμο

Ενστάσεις για τις βάσεις εισαγωγής

Ένα λάθος στα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων από το Γενικό Επιτελείο Στρατού προκάλεσε αναστάτωση στους υποψήφιους των Στρατιωτικών Σχολών.

Πρόβλημα με τις βάσεις εισαγωγής προκύπτει καθώς λίγο μετά την δημοσιοποίησή τους, κάποιοι υποψήφιοι Στρατιωτικών σχολών διατύπωσαν ενστάσεις ως προς τα αποτελέσματα εισαγωγής τους.

Από τον έλεγχο που διενήργησε το Υπουργείο Παιδείας, διαπιστώθηκε ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε στείλει λάθος στοιχεία σχετικά με την καταλληλότητα των υποψηφίων στα αθλήματα και τις υγειονομικές εξετάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ζητήθηκε από το ΓΕΕΘΑ ο επανέλεγχος των στοιχείων, προκειμένου να επανεκδοθούν τα αποτελέσματα και να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι στις πραγματικές τους προτιμήσεις.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι θέσεις στις στρατιωτικές σχολές θα διεκδικήσει μονοψήφιος αριθμός και το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με την εγγραφή υπεράριθμων φοιτητών.

Πάντως για άλλη μια φορά φέτος οι υποψήφιοι επέλεξαν τις σχολές που θεωρούν ότι εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση εκτοξεύοντας τις βάσεις εισαγωγής στα ύψη.

Η ευκολία των θεμάτων οδήγησε στην άνοδο των βάσεων σε σχολές και των πέντε επιστημονικών πεδίων. Στρατιωτικές και παιδαγωγικές σχολές ήταν οι πρώτες επιλογές.
ΚΑΡΤΑ

Το Στρατολογικό τμήμα Θεσσαλονίκης παρουσίασε αύξηση 6133 μορίων και η σχολή Ικάρων 2299.

Τα μόρια στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων αυξήθηκαν κατά 1626 και στη σχολή Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική ηλικία Θράκης κατά 1559.
Στα τεχνολογικά Ιδρύματα την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων Αθήνας 1808 μόρια, το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού αντικειμένων Αθήνας με αύξηση 1619 και η σχολή Προσχολικής Αγωγής Αθήνας με αύξηση 1500 μορίων. Πτώση παρουσιάστηκε μόνο σε 9 σχολές ΑΕΙ και 36 ΤΕΙ .


Αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής:

• • • • • •

Πηγή: skai.gr