Ένωση Δικαστών- Εισαγγελέων: Δομικά επικίνδυνο το δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2019, μετά από επιτόπια αυτοψία της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο από δομική άποψη και υπάρχει ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων μέχρι την οριστική άρση του κινδύνου.

Ακόμη, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «η διαρκής υποχρηματοδότηση έργων συντήρησης των δικαστικών μεγάρων δημιουργεί, πλέον, κίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών».

«Η άμεση εκτέλεση του έργου αποκατάστασης των ζημιών στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, καθώς και η κάλυψη όλων των αναγκών των δικαστηρίων της χώρας αποτελούν επιτακτικό αίτημα της Ένωσης και βασική κρατική υποχρέωση» προσθέτει.

Επίσης, η Ένωση υπενθυμίζει ότι έχει καλύψει συχνά -με δικούς της πόρους και με εισφορές των μελών της- βασικές ανάγκες, προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα τα δικαστήρια, αναπληρώνοντας την ελλείπουσα κρατική μέριμνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες νωρίτερα το korinthostv.gr, μέσω ρεπορτάζ του, είχε επισημάνει το εν λόγω ζήτημα, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας εικόνες από την πραγματικά κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο.






Πηγή Φωτό: Korinthostv.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/korinthostv.gr