Ένοπλη ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στην καρδιά της Αθήνας

Δυο άτομα εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως κρατώντας σακβουαγιάζ, μέσα στα οποία μετέφεραν ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες και αφαίρεσαν 13.000 ευρώ. Ψύχραιμοι και αποφασισμένοι παρέμειναν στον χώρο για 5 ολόκληρα λεπτά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, «ήρθε ένας που κρατούσε μια καραμπίνα και ένας άλλος ένα πιστόλι και έβριζαν την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη και ζήτησαν τα χρήματα.» «Γ*** το Μητσοτάκη, την κυβέρνηση και το σύστημα σας», φέρεται να έλεγαν οι δράστες. 

Οι δράστες φορούσαν μάσκες, ο ένας καφέ σορτσάκι και μαύρη μπλούζα, ενώ ο δεύτερος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν καραφλός και είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο πόδι. Παρέμειναν στο υποκατάστημα που βρίσκεται στο καλύτερα φυλασσόμενο μέρος της πρωτεύουσας μέχρι να αδειάσουν τα ταμεία και έφυγαν ανενόχλητοι.

Οι δυο δράστες διέφυγαν με τα πόδια με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως έτρεξαν είτε από την οδό Χριστοπούλου, είτε από την Καπνικαρέας.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί δέκα άτομα στην γενική αστυνομική διεύθυνση, με στελέχη της ασφάλειας να εκτιμούν πως οι δράστες έχουν κρησφύγετο σε κοντινή απόσταση από την τράπεζα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν ενοικιάσει και διαμέρισμα από πλατφόρμα ενοικίασης διαμερισμάτων. Για την υπόθεση ζήτησε να έχει ενημερώσει για κάθε εξέλιξη και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πηγή: skai.gr