Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Στύρα Ευβοίας - Μήνυμα από το 112

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Εύβοια και την Αττική σε Βαρνάβα, Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

Η φωτιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς.

Εκκενώθηκε το χωριό Νημποριό ενώ εστάλη και ειδοποίηση από το 112 στα κινητά όσων βρίσκονται στην περιοχή.

Δείτε το μήνυμα που δημοσίευσε το evima.

Δόθηκε εντολή στα περίπου 500 άτομα - κυρίως παραθεριστές, που βρίσκονταν στον οικισμό Νημποριό να ακολουθήσουν την διαδρομή μόνον προς το Μαρμάρι για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στην Μαρία Δουρουδή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά στα Στύρα επεκτάθηκε ταχύτατα σε δασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, ενώ στην πυρόσβεση συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η φωτιές σε Βαρνάβα και Ελευσίνα - Ασπρόπυργο

Στην Αττική, από το πρωί είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Βαρνάβα καθώς και σε Ελευσίνα – Ασπρόπυργο

Στο Βαρνάβα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και περιοδικά 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν ομάδες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Καλύτερη είναι η εικόνα των διάσπαρτων εστιών φωτιάς σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. Επιχειρούν 56 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 21 οχήματα και από αέρος 1 ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Επιχειρούν επίσης ομάδες των ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Βόλο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και στο Βόλο όπου κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι σε περιαστική περιοχή του Βόλου στο Φύτοκο, πάνω από τον Περιφερειακό.

Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο βορείως της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και λόγω της ξηρασίας άρχισε να παίρνει διαστάσεις και να απειλεί κατοικημένες ζώνες της περιοχής.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Βόλο και την ΒΙΠΕ Βόλου, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι είναι κατοικημένη η περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταστραφεί μια αποθήκη, αλλά και ένα προκατασκευασμένο σπίτι, ενώ κάηκαν και μερικά ζώα που παγιδεύθηκαν σε περιφραγμένο οικόπεδο.

Φωτιές και στη Θεσσαλονίκη σε Διαβατά και Βαθύλακκο 

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:00 σε χορτολιβαδική έκταση και σε μια μικρή αποθήκη οικίας, δίχως να κινδυνέψει κανείς, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Η πυροσβεστική υπηρεσία με 3 οχήματα και 12 πυροσβέστες έθεσε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:45 ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα πλησίον της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος του Βαθύλακκου. Στο σημείο επιχειρεί αυτή την ώρα η πυροσβεστική.

Πηγή: skai.gr