Εμπλοκή στην υποψηφιότητα Παπαγγελόπουλου για προεδρεία ΕΣΡ

Εμπλοκή στην υποψηφιότητα του εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) σημειώθηκε την Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η εμπλοκή προέκυψε μετά τις έντονες ενστάσεις που εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος εστίασε την κριτική του στο ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην υπόθεση των υποκλοπών.

Μάλιστα, σε διευκρινήσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι δεν μπορεί ένα πρόσωπο που «συσκότισε και διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο στην μεγάλη αυτή υπόθεση των υποκλοπών να προτείνεται για πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου».

Υπενθυμίζεται ότι για την έγκριση μελών ανεξάρτητων αρχών απαιτείται να υπάρξει πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία δεν επιτεύχθηκε, καθώς εκτός από την αρνητική ψήφο του κ. Κακλαμάνη, «παρών» δήλωσαν και οι άλλοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στη διάσκεψη, κ.κ Ρήγας, Δριβελέγκας, Κρεμαστινός.

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παπαγγελόπουλο τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ, ενώ η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ψήφισαν λευκό.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου