Κλείσιμο

Ελπίδες για τον 7χρονο από τη Θεσσαλονίκη

Βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών για τον 7χρονο Λευτέρη, από τη Θεσσαλονίκη και αύριο θα υποβληθεί σε εγχείρηση στη αιματολογική κλινική του Παπανικολάου. Το παιδί, το οποίο έχει χάσει την όρασή του από σπάνια ασθένεια, κινδυνεύει να μείνει παράλυτο.
Από τις εξετάσεις υψηλής ανάλυσης του Εργαστηρίου Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ταυτοποιήθηκε η συμβατότητα του κύπριου δότη. «Τα μηνύματα που ήρθαν από την Κύπρο είναι αισιόδοξα. Ο δότης είναι συμβατός. Ταυτοποιήθηκε σε επίπεδο υψηλής ανάλυσης και διαπιστώσαμε ότι τα αντιγόνα HLA είναι ταυτόσημα. Αυτό που μένει είναι να δεχθεί ο εθελοντής δότης αν μπορεί να έρθει για να γίνει η μεταμόσχευση μυελού των οστών», δήλωσε η εκτελούσα χρέη διευθύντριας στο Εργαστήριο Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Έφη Παραπανήσιου-Δεληγιαννίδου.
Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία τράπεζας 100 χιλιάδων μοσχευμάτων μυελού των οστών, με σκοπό την πλήρη κάλυψη των αναγκών της χώρας. Ηδη το υπουργείο Υγείας συνεργάζεται με χώρες της Ε.Ε, το Ισραήλ, την Αυστραλία και τον Καναδά. Η τράπεζα μοσχευμάτων μυελού των οστών αναμένεται να είναι έτοιμη σε περίπου ένα χρόνο.
Πηγή: skai.gr