Ελληνικό Μιράζ καταδιώκει τουρκικό F-16 – Τι μήνυμα θέλει να περάσει η Τουρκία (vid)

Αερομαχία μεταξύ ενός ελληνικού μιράζ και ενός τουρκικού F-16 εκτυλίχθηκε την Κυριακή.

Την Κυριακή, επίσης, ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος παρενόχλησε το ελικόπτερο που επέβαινε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Είναι πιθανό να πρόκειται για το ίδιο αεροσκάφος.

Την τουρκική προκλητικότητα σχολίασαν στον ΣΚΑΪ ο Πάνος Καρβουνόπουλος από το Militaire.gr και ο Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Καρβουνόπουλος τόνισε ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουν σημειωθεί 245 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά.

Παρακολουθώντας το βίντεο-ντοκουμέντο, επίσης, σχολίασε ότι τo ελληνικό αεροσκάφος είχε στο στόχαστρό του το τουρκικό, που σημαίνει ότι κέρδισε την αερομαχία

Όπως είπε ο κ. Καρβουνόπουλος, η Τουρκία άυξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 86% την τελευταία δεκαετία και θα πρέπει και εμείς να ενισχύσουμε την δική μας άμυνα.

Ο κ. Μάζης σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα είπε ότι, όταν, σύμφωνα με το Δίκαιο της θάλασσας, προτείνει ο άλλος συντεταγμένες τις οποίες κοινοποιέι και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ανοίγει έναν διάλογο στον οποίο πρέπει να απαντήσεις.

Όταν βάλουν το Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο και πάμε να αμυνθούμε τι θα πούμε, από πού τους διώχνουμε, έθεσε ως ερώτημα ο καθηγητής.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η Τουρκία είναι ότι κάνει κουμάντο σε κάποιες περιοχές στο Αιγαίο, συμπλήρωσε ο κ. Καρβουνόπουλος. Μονίμως έχει 4 φρεγάτες ανοιχτά της Λιβύης και κανείς δεν την ενοχλεί, είπε κλείνοντας.
 

Πηγή: skai.gr