Ελλάδα και συνθήκες διαβίωσης

Στην 20η θέση στον κατάλογο των χωρών με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Reader's Digest.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 141 χώρες.

Ως η χώρα με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ανακηρύχθηκε η Φινλανδία.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Αυστρία.

Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την 23η θέση, η Βρετανία την 25η και η Κίνα την 84η.

Οι τελευταίες χώρες προέρχονται όλες από την Αφρική.

Καλύτερη πόλη μεταξύ 72 μητροπόλεων αναδείχθηκε η Στοκχόλμη και ακολουθούν το Όσλο, το Μόναχο και το Παρίσι, ενώ η Αθήνα κατατάσσεται στην 63η θέση.

Μέσα στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν ακόμη τέσσερις γερμανικές πόλεις. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στη 15η θέση και το Λονδίνο στην 27η.

Οι πιο βρώμικες πόλεις, σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού, βρίσκονται στην Ασία.

Tο Πεκίνο μάλιστα, που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατατάσσεται τελευταίο λόγω της μόλυνσης της ατμόσφαιρας.

Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν το περισσότερο πράσινο και, παρά τους ψυχρούς χειμώνες, η Φινλανδία είναι η χώρα με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Η Φινλανδία κέρδισε υψηλή βαθμολογία για την ποιότητα του νερού και του αέρα της, τα χαμηλά ποσοστά ασθενειών στα παιδιά αλλά και επειδή προστατεύει τους πολίτες της από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις φυσικές καταστροφές, σημειώνεται στην έρευνα.

Η μελέτη διενεργήθηκε από τον περιβαντολόγοοικονομολόγο Μάθιου Καν, ο οποίος εξέτασε τομείς όπως η ποιότητα του πόσιμου νερού, οι εκπομπές καυσαερίων, η εκπαίδευση και το εισόδημα.
Πηγή: skai.gr