Ελεύθεροι οι συλληφθέντες στο Ρεσάλτο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 22 συλληφθέντες το βράδυ του Σαββάτου στο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Στους πέντε δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ο ιδιοκτήτης καλείται να καταβάλει εγγύηση 15 χιλιάδων ευρώ. Τρία άτομα, που είχαν κλειδιά του χώρου 5 χιλιάδες ευρώ και οι υπόλοιποι 13, τρεις χιλιάδες ευρώ.

Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Κατηγορούνται επίσης και για τέσσερα πλημμελήματα.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη θα δικαστούν στο Αυτόφωρο οι 42 συλληφθέντες που κατέλαβαν το Σάββατο το δημαρχείο Κερατσινίου.

Αντιμετωπίζουν δίωξη για 5 πλημμελήματα.

Την ίδια ώρα, σε 19 συλλήψεις και 35 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τρεις συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά το τριήμερο των εκδηλώσεων στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η αστυνομία προχώρησε σε 858 προσαγωγές, από τις οποίες έγιναν 172 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι υπήκοοι από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και το Μαρόκο.
Πηγή: skai.gr