Ελένη Τοπαλούδη: Στις 10 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη στο εφετείο

Για τις 10 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά από αίτημα της υπεράσπισης.

Η υπόθεση εκφωνήθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων με παρόντα στο εδώλιο μόνο τον έναν, τον ελληνικής καταγωγής, κατηγορούμενο και απόντα τον συγκατηγορούμενο του αλβανικής καταγωγής.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής, ζήτησε διακοπή της δίκης καθώς ο ένας συνήγορος του διορίστηκε πρόσφατα από τον 22χρονο και είπε πως θέλει χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Με την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο, το οποίο έδωσε επόμενη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από τους γονείς του θύματος που οργισμένοι φώναζαν πως οι κατηγορούμενοι τους εμπαίζουν.

Η μητέρα της Ελένης, Κούλα Τοπαλούδη, σε έξαλλη κατάσταση φώναζε ότι με την τακτική της υπεράσπισης οι ίδιοι ταλαιπωρούνται με τα συνεχή ταξίδια από το Διδυμότειχο, όπου κατοικούν, στην Αθήνα.

Συγκλόνισε η στιγμή που έξω από τα δικαστήρια, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βυθίστηκε μέσα στην αγκαλιά των μανάδων των Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο και της Ερατώς που δολοφονήθηκε στη Λέσβο.

Στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου δεκάδες μέλη γυναικείων οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί σε συμπαράσταση των θυμάτων. Σε πανό που είχαν αναρτήσει επαναλαμβάνουν το αίτημα τους να ταυτοποιηθεί ως ειδικό αδίκημα η γυναικοκτονία.

Οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και επιπλέον 15ετη κάθειρξη. Το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό, έκρινε ότι οι δύο καταδικασθέντες δεν δικαιούνται κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: skai.gr