Έτρεχε με 200 στην Βουλιαγμένης-Επιχείρηση της τροχαίας για τις κόντρες

Ο απολογισμός της δράσης της Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και πρόκλησης υπερβολικών θορύβων θα ήταν συνηθισμένος, εάν δεν συμπεριελάμβανε την σύλληψη οδηγού μοτοσικλέτας, ο οποίος έτρεχε με πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, έμπαινε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και παραβίαζε τα “κόκκινα” το ένα μετά το άλλο!

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων έκαναν το διήμερο 27-29 Νοεμβρίου ειδικές εξορμήσεις στις περιοχές του Λυκαβηττού και της Βουλιαγμένης.

Συνολικά διενεργήθηκαν 552 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις, με αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα. Αναλυτικά:

Πρόκληση υπερβολικών θορύβων (ηχομέτρηση): -63-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -46-
Μεμβράνες υαλοπινάκων (φιμέ): -35-
ΚΤΕΟ: -9-
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -3-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -2-
Στέρηση ασφάλισης οχήματος: -2-
Επικίνδυνοι ελιγμοί: -1-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -67-

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθη στην περιοχή της Βουλιαγμένης, στο ύψος του “Ribas”, ένας 31χρονος για επικίνδυνη οδήγηση. Οδηγούσε μια 1300άρα μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες και έτρεχε με πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα! Με συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς, παραβίασε τους ερυθρούς σηματοδότες σε τρεις διασταυρώσεις!

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.440 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα άνω των 2 ετών, λόγω συμπλήρωσης βαθμών στο point system.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
 

Πηγή: www.astinomiko.gr