Έλαβε προθεσμία ο λιμενικός

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο λιμενικός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά την αιματηρή καταδίωξη στη Χίο.

Αξιωματικοί του Λιμενικού διερευνούν τώρα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, αλλά και το εάν μπορούσε το νοσοκομείο του νησιού να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τα τραύματα του θύματος...

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η γυναίκα του 48χρονου κατήγγειλε ότι έκαναν ηλεκτροσόκ με το μηχάνημα της παιδιατρικής, καθώς δεν υπήρχε μηχάνημα για ενήλικες και υποστηρίζει ότι μετά την ένεση που του έκαναν ο άνδρας της κατέληξε.

Την ίδια ώρα, κόντρα έχει ανοίξει μεταξύ γιατρών και ιατροδικαστών, μετά τις αιχμές που άφησε ο ιατροδικαστής της οικογένειας του 48χρονου, που έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο της Χίου, για τις συνθήκες νοσηλείας του.

Χαρακτηριστικό της διαμάχης είναι και το ότι οι γιατροί επιμένουν πως ο Δημήτρης Μακρυγιάννης έφαγε αργά τη νύχτα, ενώ η νεκροτομή έδειξε ότι το στομάχι του ήταν άδειο.

Απαντήσεις στην κόντρα αναμένεται να δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις ωστόσο αναπάντητα μένουν και τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες της καταδίωξης.

Πάντως, Κατά τη διαδικασία προσέγγισης το φουσκωτό ανέπτυξε ταχύτητα και το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε επικίνδυνη καταδίωξη.

Το σκάφος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για περισσότερο από τριάντα λεπτά και έτσι αναγκαστήκαμε να ρίξουμε προειδοποιητικές βολές σε ασφαλές σημείο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

Η οικογένεια του θύματος, πάντως, δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και θα καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου καθώς θεωρεί ότι υπήρχε δόλος από τους άνδρες του Λιμενικού, με την ολοκλήρωση της προανάκρισης η δικογραφία θα μεταβιβαστεί στο Ναυτοδικείο Πειραιά.
Πηγή: skai.gr