Κλείσιμο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες το σαββατοκύριακο

Με βροχές, καταιγίδες ακόμη και νεφώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας φαίνεται πως είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο που έρχεται.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού εδώ

Eιδικότερα, για το Σάββατο η ΕΜΥ προβλεπει για τον καιρό νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές
της.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Πηγή: skai.gr