Κλείσιμο

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για κορωνοϊό από Θεσσαλονίκη – Σενάρια για τοπικά λοκντάουν

Έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό θα κάνει εκτάκτως σήμερα από το κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Η ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τα «καμπανάκια» των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, αλλά και την έντονη ανησυχία της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενισχύοντας τα σενάρια για τοπικά λοκντάουν. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ ανέφεραν την Τετάρτη ότι οι λοιμωξιολόγοι θα εισηγηθούν απαγορευτικά τύπου Μαρτίου σε ορισμένες περιοχές της επικράτειας. 

Σύμφωνα με τον προγρμματισμό ο κ. Χαρδαλιάς συμμετέχει στις ενημερώσεις Δευτέρα και Παρασκευή και στις τελευταία ενημέρωση απείχε λόγω ενός προβλήματος στις φωνητικές του χορδές.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή πιο σκληρού lockdown τον Ιανουάριο, ακόμα και αντίστοιχου με αυτό του Μαρτίου, άφησε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, καθώς όπως σημείωσε τον επόμενο μήνα αναμένεται μεγαλύτερη έκρηξη του ιού.

Πηγή: skai.gr