Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραξε πάνω από 35 κλοπές σε καταστήματα και αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, συμμορία που φέρεται ότι διέπραττε κλοπές από καταστήματα και αυτοκίνητα, κυρίως σε περιοχές των νοτίων προαστίων. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας, δύο 26χρονοι άνδρες, ένας από την Αλβανία και ένας από το Πακιστάν, καθώς και μια 21χρονη Ελληνίδα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ' εξακολούθηση, καθώς και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα τρία άτομα που συνελήφθησαν είχαν συστήσει συμμορία από τον περασμένο Ιανουάριο. Ως προς τον τρόπο δράσης, ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς, τις πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με χειρουργική μάσκα, αναζητούσε πεζός στις περιοχές Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, το κατάστημα-στόχο. Μόλις το εντόπιζε, παραβίαζε την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας, με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσε με γρήγορο ρυθμό χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και εμπορεύματα του καταστήματος.

Τα κλεμμένα αντικείμενα τα μετέφερε σε διαμέρισμα που διατηρούσε με τους συνεργούς του στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα έκρυβαν προσωρινά, προκειμένου αργότερα να τα πουλήσουν.

Παράλληλα, τα μέλη της συμμορίας διέπρατταν και κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα και 6 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κλεμμένα αντικείμενα.

Σημειώνεται, ότι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί πάλι για ομοειδή αδικήματα. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ