Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθραίας εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα

Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθραίας εισόδου αλλοδαπών στη χώρα που δρούσε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Το κύκλωμα αποτελούσαν πέντε αλλοδαποί από τους οποίους οι τέσσερις είναι υπήκοοι Αιγύπτου και ο ένας υπήκοος Σουδάν, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ ως συνεργάτης συνελήφθη και Αστυνομικός, που διευκόλυνε τις παράνομες ενέργειες των υπολοίπων μελών.
Συγκεκριμένα, δύο από τους ανωτέρω συλληφθέντες (Αιγύπτιοι υπήκοοι), προερχόμενοι από Αίγυπτο με προορισμό τη Ρωσία είχαν παραμείνει στην αίθουσα μετεπιβιβαζομένων επιβατών με το πρόσχημα ότι έχασαν την πτήση που θα τους μετέφερε στη Ρωσία. Κατά την παραμονή τους εκεί και με σκοπό να συζητήσουν τον τρόπο παράνομης εισόδου τους στη Χώρα μας, δέχτηκαν την επίσκεψη ομοεθνούς τους και μέλους του κυκλώματος, που εισήλθε παράνομα στο χώρο με τη βοήθεια και συνοδεία του ανωτέρω αστυνομικού ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του και τη δυνατότητα εισόδου σε ελεγχόμενους χώρους του Αεροδρομίου.
Επακολούθησε ο εντοπισμός και η σύλληψη δύο ακόμη μελών του κυκλώματος που ανέμεναν έξω από την αίθουσα καθώς και ενός που προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα και εντοπίσθηκε στη Σαλαμίνα από όπου οδηγήθηκε στην Υπηρεσία μας.
Η υπόθεση ερευνάται, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr