Εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών εγγράφων

Εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών εγγράφων
Κύκλωμα που προμήθευε σε αλλοδαπούς πλαστά έγγραφα, στο οποίο εμπλέκονται υπάλληλοι υπηρεσίας του Δήμου Πτολεμαΐδας, εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές στην Κοζάνη.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας σχημάτισαν ήδη δικογραφία σε βάρος δύο δημοτικών υπαλλήλων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκε στην κατοχή 29χρονου αλλοδαπού μια πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για την έκδοση άδειας παραμονής στην Ελλάδα.

Ανακρινόμενος, ο 29χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι έδωσε σε 56χρονη υπάλληλο, η οποία εργάζεται σε υπηρεσία του Δήμου Πτολεμαΐδας, μίζα 500 ευρώ για να εξασφαλίσει τη βεβαίωση.

Η 59χρονη κατηγορείται ότι δρούσε σε συνεργασία με συνάδελφό της στην ίδια υπηρεσία, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε επίσης δικογραφία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική υπηρεσία, διαπιστώθηκε πληθώρα παρατυπιών και διπλοεγγραφών στα βιβλία, ενώ στο σπίτι της 56χρονης βρέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα με ονόματα και χρηματικά ποσά, καθώς και 1.717 βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για άδεια διαμονής.

Επίσης, η 56χρονη παρέδωσε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των 10.750 ευρώ.
Πηγή: skai.gr