Έκρυθμη η κατάσταση στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου από την επανεμφάνιση εθνικιστών (pic-vid)

Δεν «προχώρησε» τελικά η κατάληψη του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίς το πρωί μαθητές είχαν τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης στην είσοδο του σχολείου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του GRTimes.gr, οι μαθητές λίγο μετά τις 9.15 το πρωί αποχώρησαν από την είσοδο του σχολείου που ήταν συγκεντρωμένοι, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του, την ώρα που πολλοί μαθητές, βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε, αποχώρησαν μόνοι ή με τους γονείς τους.

Θυμίζουμε ότι η συγκέντρωση των ατόμων αλλά και οι καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας για ξυλοδαρμό μαθητών χθες το πρωί από ομάδα εθνικιστών, είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση της αστυνομίας, που σήμερα παρακολουθούσε από νωρίς το σχολείο, προκειμένου να αποτρέψει κάποιο απρόοπτο αλλά και να επέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως φαίνεται και από τις εικόνες του GRTimes.gr, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος αλλά και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και σταθμός ασφαλείας.

Μάλιστα, στο ήδη έκρυθμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί ξανά το τελευταίο διάστημα, δυναμιτίζει η παρουσία και σήμερα ατόμων του εθνικιστικού χώρου οι οποίοι φεύγοντας άφησαν πίσω τους δεκάδες τρικάκια αλλά και αυτοκόλλητα στους τοίχους, για την εθνικιστική τους δράση, καλώντας τους μαθητές να τους ακολουθήσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, ανάμεσα στα άτομα υπήρχαν και εξωσχολικοί.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μπορεί το χθεσινό σκηνικό να περιγράφεται ως βίαιο από ανθρώπους που ήταν παρόντες, κάποιοι εξ αυτών γονείς, και να είχε ως αποτέλεσμα ένας 20χρονος να μεταβεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ύστερα από ξυλοδαρμό, όμως δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ είχαν προηγηθεί επεισόδια πριν από λίγους μήνες, ύστερα από τα σοβαρά περιστατικά με εθνικιστές στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα του ακροδεξιού χώρου εμφανίζονται στο σχολείο και προσπαθούν να πείσουν άλλους μαθητές να συσπειρωθούν μαζί τους.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: GR TIMES