Εκοιμήθη από ανακοπή καρδιάς ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

twitter
Εκοιμήθη νωρίτερα σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, σε ηλικία 71 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κύριος Νικόλαος υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Βαρύ το κλίμα στη Μητρόπολη καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την εξέλιξη.

Ο μακαριστός Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος Πρωτοπαπάς, γεννήθηκε το 1948 στην Τήνο και σπούδασε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Το Οκτώβριο του 1996 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φθιώτιδος. Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος Πρωτοπαπάς γεννήθηκε το 1948 στην Πλατειά Τήνου.

Σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο με τον βαθμό «άριστα» το 1972.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1973 και πρεσβύτερος το 1975. Διετέλεσε αρχιδιάκονος και ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Χαλκίδος (1973 - 1975), καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τήνου (1975 - 1978) και ιεροκήρυκας του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου (1975 - 1984).
Μετακληθείς από το μακαριστό Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διετέλεσε διευθυντής Υπηρεσιών και του θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας (1984 - 1996), γενικός διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας (1990 - 1996) και ιεροκήρυκας του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου 'Αρεως.

Συνέγραψε πολλές μελέτες θεομητορικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

O Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη από την Ιεραρχία την 1η Οκτωβρίου 1996, χειροτονήθηκε την 6ην Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου 'Αρεως και ενθρονίστηκε στη Λαμία την 17η Νοεμβρίου του ιδίου έτους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ