Έκλεψαν μέχρι και την καμπάνα εκκλησίας στην Χαλκιδική

Μέχρι και την… καμπάνα μιας εκκλησίας στην Κασσάνδρεια είχαν κλέψει θρασύτατοι δράστες. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος πέντε ανδρών Ρομά, ηλικίας από 17 έως 30 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες, το χρονικό διάστημα από 27 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2019 είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν συστηματικά κλοπές από εξοχικές κατοικίες και άλλους χώρους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προχώρησαν σε τρεις κλοπές – διαρρήξεις από αποθήκες εξοχικών κατοικιών και μία κλοπή από οικόπεδο, όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία, μπαταρίες από γεωργικά μηχανήματα, διάφορα εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας πάνω από 2.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δράστες δεν δίστασαν να κλέψουν από Ιερό Ναό στην Κασσάνδρεια και μια μπρούτζινη καμπάνα. Ακόμα αποπειράθηκαν δύο φορές να κλέψουν από εξοχικές κατοικίες και μία φορά από επιχείρηση. Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε σε αγροτική έκταση, και θα αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Πηγή: thestival.gr