Εκδίκαση στον Άρειο Πάγο για το «σπάσιμο» των ισοβίων του Κορκονέα

Του Δημήτρη Δαμιανού

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα διεξάγεται η συζήτηση στον Άρειο Πάγο, για το αίτημα αναίρεσης της απόφασης που "έσπασε" τα ισόβια για τον Ε.Κορκονεα.

Την αναίρεση της απόφασης έχει ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιωτας, ο οποίος έχει την άποψη πως κακώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον πρωην ειδικό φρουρό, που είχε ανοίξει πυρ στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 15χρονος τότε Αλ.Γρηγοροπουλος.

Η Αντεισαγγελέας Αναστασία Δημητριάδου, ακολουθώντας το σκεπτικό της αναίρεσης που έχει ζητήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, συντάχθηκε στο να αναιρεθεί εν μέρει η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και να επιστρέψει η υπόθεση προς νέα κρίση ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Ε.Κορκονεα είναι 13 έτη κάθειρξης και λόγω έκτισης μεγάλου μέρους της ποινής, ο Επ.Κορκονέας αποφυλακόστηκε με όρους.

Η διαδικασία φορτίστηκε όταν ο συνήγορος του Επ.Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο. Ακολούθησε σε έντονους τόνους η τοποθέτηση των δικηγόρων της πλευράς Γρηγορόπουλου, οι οποίοι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση. Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή για να αποφανθεί επί της ενστάσεως.

Πηγή: skai.gr