Εισαγγελικό ενδιαφέρον για καταγγελίες Κοσκοβόλη στον ΣΚΑΪ

To ενδιαφέρον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προκάλεσαν οι καταγγελίες του αποπεμφθέντος προέδρου της «ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ» Σύρου Κοσκοβόλη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, για συμφέροντα που θέτουν σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια της χώρας. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ζήτησε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του κ. Κοσκοβόλη, προκειμένου να λάβει γνώση των καταγγελιών του.
Ο κ. Κοσκοβόλης, επεσήμανε ότι μεγάλες ξένες εταιρίες και οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα λυμαίνονται το χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, παίρνοντας τη μερίδα του λέοντος από τις προμήθειες. Τα τελευταία χρόνια - ανέφερε χαρακτηριστικά - έχουν μετατραπεί σε κελύφη. Κατήγγειλε «ανορθόδοξες μεθόδους διαχείρισης των συμβάσεων με ξεπερασμένο σύστημα προμηθειών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται τεράστιοι πόροι».
Ανέφερε ότι ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ ήταν εταιρίες ζημιογόνες για το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο, την τελευταία εικοσαετία, δαπάνησε για τη λειτουργία τους περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δραχμές. Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των πυρομαχικών για τα άρματα μάχης, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Αμυνας αρνείται έως τώρα να αναθέσει το έργο παραγωγής τους στη συγχωνευθείσα εταιρία.
Η αποπομπή του κ. Κοσκοβόλη επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την επιστολή παραίτησης του στενού συνεργάτη του Γιάννου Παπαντωνίου και προέδρου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, Γιώργου Σωτηρέλη.
Η απάντηση του υπουργείου Αμυνας
Από την πλευρά του, το γραφείο τύπου του κ.Παπαντωνίου κάνει λόγο για ανακριβείς έως και ψευδείς καταγγελίες, ενώ το υπουργείο Αμυνας υποστηρίζει ότι ουδέποτε ο υπουργός ή άμεσοι συνεργάτες του, εμπλέχθηκαν σε δραστηριότητες του Ινστιτούτου.
Επίσης αποδίδει τα όσα αναφέρονται στην αποπομπή του προέδρου της ΕΒΟ-ΠΎΡΚΑΛ, σε προσπάθεια κατασυκοφάντησης της νέας ηγεσίας της εταιρείας.
Αντιδράσεις κομμάτων
«Οι καταγγελίες του κ. Σωτηρέλη αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Παπαντωνίου», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Για τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα, κάνει λόγο το ΔΗΚΚΙ.
Πηγή: skai.gr