Εγκαίνια εν μέσω συγκέντρωσης

Πολύ μικρή ομάδα συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού συγκεντρώθηκε το πρωί της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου εγκαινιάστηκε η μόνιμη έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων στο εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που παρουσιάζει 150 αντιπροσωπευτικά αρχαία από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις λεηλασίες και τις καταστροφές που υπέστησαν τα μνημεία από την τουρκική κατοχή. 

Στο προαύλιο χώρο του Μουσείου τα αστυνομικά μέτρα ήταν αυστηρά.

Για μειοψηφία συμβασιούχων, που συνεχίζει να προκαλεί με νέες καταλήψεις, ακόμα και στην Ακρόπολη, έκανε λόγο ο υπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί το διασυρμό των εθνικών μας μνημείων στον βωμό νέων απαιτήσεων που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι παράλογες.

Πάντως, την Πέμπτη ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα λειτουργήσει κανονικά. Ωστόσο, ο σύλλογος έκτακτων αρχαιολόγων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον αρχαιολογικό χώρο.
Πηγή: Τελευταία ενημέρωση 14:01