Έφυγε από τη ζωή ο Ε. Κρουσταλλάκης

Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Κρουσταλλάκης

Έχασε την πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Κρουσταλλάκης.

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Ευάγ. Κρουσταλλάκης γεννήθηκε το 1936 στη Θήβα. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1962 και προήχθη στον βαθμό του αρεοπαγίτη τον Αύγουστο του 1992. Τον Ιανουάριο του 2000 ορίστηκε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών και τον Οκτώβριο του 2001 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Είχε δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές μελέτες και διετέλεσε πρόεδρος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, όπως τελευταία σε αυτή για την αναμόρφωση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το 1989 ήταν ένας από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές που ερέυνησαν, το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκέλος που αφορούσε στους διοικητές των ΔΕΚΟ.

Τον Ιούλιο του 2002 επελέγη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ένα χρόνο μετά συνταξιοδοτήθηκε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσης Παπαληγούρας μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Κρουσταλλάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: \"Ο Ευάγγελος Κρουσταλλάκης υπήρξε υπόδειγμα ικανού και ακέραιου δικαστικού λειτουργού. Με τις γνώσεις, το ήθος και τη δικαιοκρισία που τον διέκριναν, τίμησε όσο λίγοι το λειτούργημά του. Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του\".

Η κηδεία του Ευάγγελου Κρουσταλλάκη θα γίνει αύριο στις 10.30 π.μ στη Μητρόπολη της Θήβας.
Πηγή: skai.gr