Εφετείο Λαμίας: Τι πρότεινε ο Εισαγγελέας για Κορκονέα – Σαραλιώτη

Τη μετατροπή της κατηγορίας του ισοβίτη Επαμεινώνδα Κορκονέα, και την απαλλαγή του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας Βασίλειος Χανής σε δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Συγκεκριμένα, στην αγόρευση του ο κ. Χανής ζήτησε η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), σημειώνοντας ότι: «Ήθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά να τούς δείξει ποιος είναι. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας…».

Για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του, θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια».

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη που επέμεινε ότι λυπάται και ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Ομοίως απαντώντας στην έδρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επανέλαβε ότι νιώθει λύπη και συντριβή για ό,τι συνέβη.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Μαρτίου, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Η επόμενη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαρτίου, ωστόσο φαίνεται αρκετά απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πηγή: Lamia Report