ΕΔΕ για την επαφή του τουρκικού πλοίου με την κανονιοφόρο Αρματωλός

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, και ειδική πραγματογνωμοσύνη, θα πραγματοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό για το περιστατικό με την κανονιοφόρο «Αρματωλός» την οποία ακούμπησε το Τούρκικο φορτηγό πλοίο ΚΑRMATE, τα ξημερώματα, 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διευκρίνισε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η επαφή του τουρκικού φορτηγού πλοίου με την ελληνική κανονιοφόρο ήταν ατύχημα ή εσκεμμένη ενέργεια.

Σημείωσε πως το τουρκικό σκάφος δεν βρίσκεται πλέον σε ελληνικά χωρικά ύδατα, και συνεπώς η Αθήνα έχει επικοινωνήσει με την Άγκυρα και έχει ζητήσει την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων για την διερεύνηση και διευθέτηση του συμβάντος, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση ενός τουρκικού πλοίου (σ.σ KARMATE) με ελληνικό πολεμικό πλοίο νωρίς σήμερα (Παρασκευή) το πρωί στο Αιγαίο, διευκρίνισε την Παρασκευή το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

«Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης» περιορίζεται να αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

marinetraffic.com


Πηγή: skai.gr
TAGS: ΥΠΕΞ