e-ΔΛΑ: Ψηφιακά πλέον η έκδοση αδειών ναυπήγησης, μετατατροπής και επισκευής πλοίων

Η κατηγορία «Άδειες εργασιών σε πλοία», προστέθηκε σε συνέχεια της έναρξης της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ της Λιμενικής Αστυνομίας, η οποία τέθηκε στις 09-11-2020 στην παραγωγική της έκδοση.

Έτσι από σήμερα, μέσω της εφαρμογής e-ΔΛΑ, δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης ηλεκτρονικά επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για έκδοση άδειας που αφορά τη ναυπήγηση πλοίων, τη μετατροπή, καθώς και την επισκευή-συντήρηση, από εργοληπτικές ή και ειδικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται από εξωτερικούς χρήστες [πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα)] μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://edla.hcg.gr, είτε χωρίς σύνδεση για περιήγηση στην εφαρμογή, είτε με χρήση προσωπικών κωδικών TaxisNET για αυθεντικοποίηση κι εν συνεχεία υποβολή αίτησης.

Σημειώνεται ότι, στον σύνδεσμο https://edla.hcg.gr/help/ παρατίθενται αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την ορθή χρήση της εφαρμογής από τους εξωτερικούς χρήστες, ενώ σταδιακά θα προστίθενται επιπλέον κατηγορίες/αιτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ