Δυσαρέσκεια Κατσέλη για τη στάση Μίχαλου

Βλάπτει το διάλογο με τους λιμενεργάτες, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη, η πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕΑ να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Όπως είπε η κύρια Κατσέλη, το υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης, και περιμένει ίσως και εντός της ημέρας το γραπτό υπόμνημα των απεργών με τα αιτήματά τους.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης ανέφερε ότι ο κ. Μίχαλος λειτουργεί περισσότερο ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ και λιγότερο ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την κύρια Κατσελη έχουν ζητήσει το Επιμελητήριο της Αθήνας και άλλοι 14 εμπορικοί σύλλογοι και επιχειρηματικοί σύνδεσμοι προκείμενου να ενημερωθούν για το ποιες είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την επίλυση της κρίσης στο λιμάνι. Ωστόσο-όπως επισημαίνουν - δεν έχουν λάβει απάντηση.

Απαντώντας στην κίνηση Μίχαλου να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γ. Γεωργακόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι ο κ. Μίχαλος παρεμβαίνει αυτοβούλως σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων. Και αυτό έχει μία ιστορία. Είναι γνωστός ο ρόλος του. Η συνδικαλιστική δράση, πρέπει να γνωρίζει και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, δεν ποινικοποιείται και τα όποια εργατικά θέματα λύνονται με τον διάλογο. Και αυτό αποτελεί μήνυμα και προς την κυβέρνηση: Να μην έχει καμία ταύτιση με τον κ. Μίχαλο».

Τη στάση του προέδρου του ΕΒΕΑ καταδίκασε έντονα η ΓΣΕΕ με σχετική της ανακοίνωση.

Συνάντηση Παπαρήγα με τους λιμενεργάτες

Το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε την Παρασκευή η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και συναντήθηκε με το ΔΣ  της ΟΜΥΛΕ.

Η κ. Παπαρήγα σε ομιλία της προς τους απεργούς επανέλαβε τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση του ΣΕΜΠΟ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε στους απεργούς ότι δεν πρέπει να υποκύψουν σε πιέσεις γιατί, όπως τόνισε, από την ιδιωτικοποίηση κινδυνεύουν άμεσα τα εργασιακά τους δικαιώματα. Κανένα λιμάνι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθεί, κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Πηγή: skai.gr