ΔΣΑ: 46 μήνες μετά την εκδίκαση το Πρωτοδικείο δεν έχει εκδώσει απόφαση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε έγγραφο στην ηγεσία του Αρείου Πάγου το οποίο κοινοποίησε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, για την μη έκδοση απόφασης από το Πρωτοδικείο Αθηνών παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει έως τώρα 46 μήνες από την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορούσε δανεισμό 200.000 ευρώ που έγινε το 2002 και τα δανεικά ουδέποτε επιστράφηκαν παρά τα εξώδικα κλπ που αντηλλάγησαν μεταξύ των διαδίκων.

Η εν λόγω υπόθεση συζητήθηκε στις 18.4.2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εκδοθεί απόφαση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει από τότε σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση έκανε σχετική καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος με τη σειρά του απέστειλε έγγραφη αναφορά στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και στην πρόεδρο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Νικολακέα, ενώ κοινοποίησε την επίμαχη αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ