Μητσοτάκης για καρκίνο μαστού: Να πείσουμε τις γυναίκες να μη φοβούνται – Το παράδειγμα της μητέρας του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά».

Θύμισε τι είχε πει η μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη όταν μίλησε ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού το 1996, μια εποχή που «ήταν η ‘’επάρρατος νόσος’’ δεν αναφερόταν καν το όνομα».

Μήνυμα σε όλες τις γυναίκες να μην φοβούνται και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα για δωρεάν προληπτική μαστογραφία, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά».

Αναφέρθηκε στο SMS που θα αρχίσουν να λαμβάνουν ήδη από αύριο γυναίκες – δικαιούχοι στα κινητά τους και τις κάλεσε να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

«Αναφερθήκατε στο φόβο, και πράγματι αυτό τον φόβο πρέπει να ξεπεράσουμε. Είναι ο φόβος του άγνωστου, ο φόβος της ασθένειας, η τάση να θέλουμε να μεταθέσουμε το δυσάρεστο για το μέλλον αλλά αυτό μπορεί να κοστίσει ζωές», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε γυναίκες που έχουν βγει νικήτριες στη μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Τι είχε πει η Μαρίκα Μητσοτάκη για την μάχη της με τον καρκίνο

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μια ιστορία για την μητέρα του, την Μαρίκα Μητσοτάκη, που είχε ασθενήσει από καρκίνο του μαστού και το 1996, «σε μια εποχή που δεν τολμούσαμε καν να μιλήσουμε για καρκίνο. Ήταν η ‘’επάρρατος νόσος’’ δεν αναφερόταν καν το όνομα».

«Όταν ρωτήθηκε (η Μαρίκα Μητσοτάκη) για τον καρκίνο, είπε ‘’γιατί να το κρύψω; Αντιμετώπισα πέρσι έναν καρκίνο του μαστού. Δεν φοβάμαι να το πω. Γιατί να κρύψουμε τον καρκίνο; Μήπως έτσι τον καταργούμε; Το βέβαιο είναι πως αν φοβάσαι, πεθαίνεις. Γιατί ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος’’», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ζήτησε από όλους να εντείνουν την προσπάθεια επικοινωνίας και πειθούς στις γυναίκες, που όπως είπε πλέον έχουν πια στη διάθεσή τους όλα τα εργαλεία αλλά και την παρακίνηση του κράτους. Πρόσθεσε ότι αρκετές γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν για πρώτη φορά μια ιδιωτική κλινική.

Πηγή: skai.gr