Δολοφονία Σούζαν Ίτον - Δίκη: Συγκλονισμένοι οι συγγενείς με τις μαρτυρίες

Εκδικάζεται στο ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου η υπόθεση της δολοφονίας της βιολόγου Σούζαν Ίτον, της Αμερικανίδας που ο θάνατός της συγκλόνισε την Κρήτη και απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το καλοκαίρι του 2019.

Με την πλήρη ανάληψη των κατηγοριών από 28χρονο Χανιώτη κατηγορούμενο ξεκίνησε η δίκη παρουσία συγγενών τόσο του δράστη όσο και του θύματος. Η Αμερικανίδα βιολόγος δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν στα Χανιά όπου συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο. Η σορός της βρέθηκε σε στοά γερμανικού καταφυγίου του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, εκεί δηλαδή την είχε κρύψει μετά τη δολοφονία ο 28χρονος δράστης. Μετά και από την υπόδειξη του ίδιου του δράστη οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο επτά μέτρα κάτω από τη γη.

Οι συγγενείς της άτυχης βιολόγου, συγκλονισμένοι όπως δήλωσαν, παρακολουθούν τη δίκη, με τους μάρτυρες να συνθέτουν τόσο την προσωπικότητα όσο και τη δράση του κατηγορουμένου ο οποίος, όπως επισημάνθηκε, στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται είναι αυστηρά με σωματικό έλεγχο σε όλους όσοι εισέρχονται στην αίθουσα εκδίκασης. Πρόκειτα για μία εξωπαραγματική δολοφονία, όπως τη χαρακτήρισε η συνήγορος της οικογένειας του θύματος Βάσω Πανταζή, και όπως ενημέρωσε τόσο ο σύζυγος όσο και τα παιδιά της βιολόγου δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψουν στην Κρήτη και να παραστούν στην δίκη. Συνήγοροι της οικογένειας της Αμερικανίδας βιολόγου αλλά και οι συγγενείς της εξέφρασαν την εκτίμησή τους για το γεγονός ότι μία ολόκληρη κοινωνία βοήθησε στις έρευνες για το εντοπισμό του θύματος. Λόγω και της ανάληψης όλων των κατηγοριών από τον κατηγορούμενο η διαδικασία της δίκης κυλάει με γρήγορους ρυθμούς και ενδέχεται σήμερα να ακολουθήσει η έκδοση της απόφασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ