Δολοφονία Σκαφτούρου: H χαριστική βολή με το εννιάρι- Πώς οι εκτελεστές έφτασαν στα ίχνη του «θείου Τζο»

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του Γιάννη Σκαφτούρου, πέρασαν συγκεκριμένο σημείο περίφραξης του κήπου, για να φτάσουν στην αυλή του εξοχικού σπιτιού στα Δερβενοχώρια το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Έφτασαν δίπλα από το κιόσκι στο οποίο γλεντούσε ο 55χρονος και άνοιξαν πυρ, με τα Καλάσνικοφ, εκτελώντας το συμβόλαιο θανάτου μπροστά σε φίλους και συγγενείς του. 

Μάλιστα, δείγμα της θέλησης να πετύχουν οπωσδήποτε τον σκοπό τους για εξόντωση του επονομαζόμενου «θείου Τζο» χωρίς ωστόσο να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες, είναι σύμφωνα με τις αρχές το γεγονός πως ένας εκ των δραστών φώναξε «πέστε όλοι κάτω» λίγο πριν αρχίσει η ρίψη πυρών, η οποία και διήρκεσε μάλλον, όπως εκτιμούν οι αρχές περί τα 30-35 δευτερόλεπτα.

Οι τρεις εκτελεστές φορούσαν γάντια και κουκούλες full face, οι δύο από αυτούς κρατούσαν πολεμικά καλάζνικοφ ενώ ο τρίτος ένα πιστόλι 9 χιλιοστών.

Σημειώνεται πως ο πρώτος εκτελεστής με το καλάζνικοφ πυροβόλησε τουλάχιστον 15 φορές τον Σκαφτούρο ενώ ο δεύτερος λειτουργούσε περισσότερο υποστηρικτικά, σε περίπτωση που υπήρχε αντίδραση από κάποιον φρουρό του Σκαφτούρου ενώ ο εκτελεστής με το πιστόλι φαίνεται πως έδωσε χαριστική βολή στο θύμα αφού κοντά στη σορό βρέθηκαν πολλοί κάλυκες 9 χιλιοστών.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για εγχώριο η αλλοδαπό γραφείο ενοικιάσεως εκτελεστών.

Οι εκτελεστές προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτή την κλεμμένη μοτοσικλέτα, όμως γρήγορα την εγκατέλειψαν λόγω βλάβης, και τώρα την κάνουν φύλο και φτερό οι αστυνομικοί για να βρουν αποτυπώματα και DNA. 

Στην είσοδο του χωριού, βρίσκεται το χωράφι στο οποίο εγκατέλειψαν την μηχανή οι δράστες φεύγοντας. Είναι περίπου 500 μέτρα από το σπίτι όπου πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση. 

Αντίστοιχη διερεύνηση για ίχνη θα γίνει και στο αγροτικό όχημα που ακινητοποίησαν οι δράστες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν με άλλο μέσο, όταν έπαθε βλάβη η μηχανή, αφήνοντάς το όμως και αυτό πίσω τους. 

Η νέα δολοφονία εντάσσεται στο κύκλο αίματος που άνοιξε το Μάιο του 2017, με τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα έξω από το σχολείο του παιδιού του στα Γλυκά Νερά. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί 25 συμβόλαια θανάτου. 

«Ή πρόκειται για κάποια παλιά αντιπαλότητα ή κάποια νέα που προέκυψε από την άνοδο στο χώρο αυτό κάποιων νέων προσώπων που έρχονται και αμφισβητούν την κυριαρχία των παλαιών» συνοψίζει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας

Οι αρχές, προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο κρίσιμο λάθος των δραστών που θα αποκαλύψει την ταυτότητα τους και θα οδηγήσει στον εντοπισμό των ηθικών  αυτουργών, που παρήγγειλαν το νέο συμβόλαιο θανάτου, στο χώρο της νύχτας.

Πηγή: skai.gr