Δολοφονία κτηνοτρόφου - Λασίθι: Συγγενείς προσπάθησαν να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο (Vid)

Στο περιπολικό που μετέφερε τον 43χρονο κατηγορούμενο για το φονικό στις Κουρούνες, μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Νεάπολης, "εκδήλωσαν" την οργή τους συγγενείς του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη, που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ξέφυγαν από τον κλοιό που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρυνθεί ο κατηγορούμενος, και έφτασαν μέχρι το όχημα που τον μετέφερε, προκαλώντας μάλιστα ζημιές.

Χρειάστηκε να έρθει άλλο περιπολικό προκειμένου να παραλάβει τον 43χρονο, το οποίο επίσης έγινε στόχος των συγγενών του ηλικιωμένου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια σύλληψη.

O κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, στην οποία - σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Γιώργο Στειακάκη - ανέφερε πως το απόγευμα εκείνο πήγε στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στην οικογένεια Φινοκαλιώτη για την περίφραξη που είχαν τοποθετήσει. Ανέφερε πως η άλλη πλευρά του έβρισε "σκαιότατα και εξευτελιστικά" με αποτέλεσμα να "σταματήσει το μυαλό του και να κάνει ό,τι έκανε".

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από το φονικό, με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος Γιώργο Κοκοσάλη σε δηλώσεις του να αναφέρει ότι μέσα από αυτό το βίντεο που παραδόθηκε στον ανακριτή «αποτυπώνεται η σκηνή του φρικτού και στυγερού εγκλήματος, της ανόητης καπετανιάς και δεν μένει κανένα περιθώριο για περαιτέρω υπερασπιστικούς ελιγμούς. Είναι καταπέλτης το βίντεο. Είναι σκληρό και δύσκολο να ‘'αναγνωστεί'' ψυχολογικά και συναισθηματικά ωστόσο η οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να το παραδώσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Το υλικό δείχνει την εκτέλεση από το δράστη με νηφαλιότητα, διαύγεια και ψυχραιμία με την οποία θέλησε να δράσει και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου Γιώργο Στειακάκη, ο 43χρονος που δήλωσε μετανοιωμένος από την στιγμή της παράδοσής του, υποστήριξε ότι εκείνο το απόγευμα έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί στην οικογένεια του θύματος, για μια περίφραξη που είχαν βάλει. Η αντίδραση που συνάντησε, όπως ισχυρίστηκε, ήταν τέτοια που «σταμάτησε το μυαλό του» και έκανε ό,τι έκανε, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την δημοσιοποίηση - όπως είπε- υλικού της ανακριτικής αρχής.

Πηγή: Cretalive, AΠΕ-ΜΠΕ