Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: Τι ισχυρίστηκε η 29χρονη «Μήδεια» και ο σύντροφός της -Είχε κακοποιηθεί και το 2ο παιδί της

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος που διαπράχθηκε το 2017, στην Κυψέλη, όπου 29χρονη μητέρα μαζί με τον 33χρονο Πολωνό σύντροφό της, δολοφόνησαν το 7χρονο παιδί της και έκρυβαν για πέντε ολόκληρα χρόνια τη σορό του σε εργαλειοθήκη στην βεράντα τους. Το ζευγάρι που συνελήφθη το πρωί φέρεται να ομολόγησε.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ο Πολωνός σύντροφος της 29χρονης «Μήδειας» υποστήριξε πως το παιδί ήταν άτακτο και ότι έπρεπε να τιμωρηθεί για να μην φωνάζει. Ο 33χρονος αλλοδαπός που συζούσε με την 29χρονη ημεδαπή σε δώμα οικίας στην Κυψέλη, τον Ιανουάριο του 2017 κακοποίησε τον 7χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το παιδί το άφηναν νηστικό, το χτυπούσαν και πέθανε από ασφυξία καθώς το στόμα του αγοριού είχε κλειστεί με μονωτική ταινία ενώ την ώρα της δολοφονίας του ήταν παρούσα και η 29χρονη μητέρα του, η οποία δεν έκανε καμία ενέργεια προκειμένου να την αποτρέψει. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αστυνομικούς η ίδια ισχυρίστηκε πως έπαιζε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή και δεν κατάλαβε τι έγινε. Μετά την αποτρόπαια πράξη ο 33χρονος έφτιαξε τσιμεντένια κατασκευή όπου έβαλε την σορό του αγοριού και την τοποθέτησε στη σκεπή του δώματος.

Όταν ο καθ΄ ομολογίαν δράστης νοίκιασε στη συνέχεια ένα διαμέρισμα στην οδό Αστυπάλαιας, επίσης στην Κυψέλη, τοποθέτησε τα οστά του παιδιού σε μια εργαλειοθήκη που έκρυψε σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Κατόπιν, έρευνας παρουσίας Δικαστικού Λειτουργού που έγινε σήμερα το πρωί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα εντοπίστηκε στον αποθηκευτικό χώρο καναπέ, στη βεράντα, η εργαλειοθήκη που περιείχε δύο σακούλες με ανθρώπινα οστά. 

Υπέστη κακοποίηση και το 2ο παιδί της 29χρονης

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η ιστορία ξεκινά από το 2015 όταν έφυγε ο πολωνός βιολογικός πατέρας του 7χρονου αγοριού αφήνοντας πίσω την 29χρονη με τα 2 παιδιά τους. Στην συνέχεια η τελευταία σύναψε σχέση με τον 33χρονο Πολωνό.

Το 2018 διαπιστώθηκε από τους δασκάλους του σχολείου που πήγαινε η 10χρονη τότε κόρη της 29χρονης πως υπέστη κακοποίηση καθώς είδαν σημάδια πάνω της, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν την εισαγγελία ανηλίκων και το κορίτσι να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Όταν η εισαγγελία αναζήτησε και το 2ο παιδί, το αγόρι, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι είναι στην Πολωνία με τον πατέρα του. Ωστόσο, το φθινόπωρο του 2021 ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες της αστυνομίας κατόπιν πληροφορίας που έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για εγκληματική ενέργεια σε κάποιο μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας.

Οι αρχές βρήκαν άτομα από το περιβάλλον του βιολογικού πατέρα τα οποία δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της μητέρας. Στην συνέχεια οι έρευνες οδήγησαν στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του 7χρονου αγοριού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και συνελήφθη. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία και εξεδόθη ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη η 29χρονη.
 

Πηγή: skai.gr